[:ct]Davant de crisis globals, transformar l\’Educació[:es]Ante crisis globales, transformar la Educación[:]

[:ct]Des d’Edualter esperem que us trobeu bé.

Com ja vam anunciar fa uns dies, us volem consultar la vostra opinió sobre algunes inquietuds i sensacions viscudes durant aquestes darreres setmanes i vincular-les amb l\’esforç que fem des d’Edualter i des de moltes altres entitats i col·lectius en relació a l\’Educació per a la Justícia Global.

Davant d’aquesta situació tan excepcional que estem vivint l’educació s’ha hagut d’adaptar i reaccionar amb tota la responsabilitat que requereix el moment. Sentim que aquests dies tot i que sembli una paradoxa, no tenim temps, i el que trobem més a faltar són espais de reflexió compartida entre diversos agents, en aquest cas de l’àmbit educatiu.

Per això hem elaborat una breu consulta, amb la finalitat de recollir les diverses percepcions i debats oberts al voltant de la situació i el rol de l’educació en aquesta crisi, que ens permeti repensar la funció que té o que hauria de tenir l’educació per donar resposta a les necessitats del moment. Volem esbrinar com podem acompanyar la situació actual des de diferents realitats per tal que l’educació sigui el més humanitzadora i transformadora possible.

Des d’Edualter treballem per una educació transformadora. Des de que es va iniciar el confinament, també hem hagut d’aturar parcialment, o fer canvis en la nostra activitat. Perquè no dir-ho?, ens està resultant complex trobar posicionaments que no incomodin dins d’aquest confinament que s’allarga.

Fa gairebé un mes vam engegar la campanya #AturemPerTransformar, compartint diversitat de recursos per acompanyar el moment que estem vivint. Al nostre entendre aquesta «crisi» posa sobre la taula la saturació del sistema hegemònic i ens planteja la necessitat urgent de construir transicions i sobiranies. És des d’aquest lloc des d’on també entenem l’Educació per a la Justícia Global.

Creiem que és necessari un punt de reflexió per a valorar l\’estat de l\’educació, no sols dels instruments, dispositius, metodologies o consensos socials per a assegurar el dret equitatiu a l\’educació, sinó també de la necessitat de començar a prioritzar algunes finalitats essencials i ètiques de l\’escola: com a espai d’inspiració i llavor de transformació social cap a la Justícia Global.

Davant les evidents urgències i crisis que ens afligeixen, trobem que les veus que han estat invisibilitzades o no reconegudes han de participar en aquest debat. Els col·lectius i moviments socials que proposen un canvi de model poden aportar elements per a una necessària visió crítica en relació als aprenentatges que l\’alumnat requerirà per al futur.

Reprendre el curs, re-il·lusionar a infants i joves per mantenir viva la motivació escolar des de JA, ens sembla necessari, sempre que reflexionem des d’ara sobre l’educació per a futurs alternatius.

Us convidem a construir juntes aquesta reflexió. A través d\’aquesta primera consulta esperem poder obrir un procés en el qual construïm des de la proximitat i el compromís diferents camins d\’il·lusió i d’esperança per a la infància i la joventut[:es]Des d’Edualter esperem que us trobeu bé.

Com ja vam anunciar fa uns dies, us volem consultar la vostra opinió sobre algunes inquietuds i sensacions viscudes durant aquestes darreres setmanes i vincular-les amb l\’esforç que fem des d’Edualter i des de moltes altres entitats i col·lectius en relació a l\’Educació per a la Justícia Global.

Davant d’aquesta situació tan excepcional que estem vivint l’educació s’ha hagut d’adaptar i reaccionar amb tota la responsabilitat que requereix el moment. Sentim que aquests dies tot i que sembli una paradoxa, no tenim temps, i el que trobem més a faltar són espais de reflexió compartida entre diversos agents, en aquest cas de l’àmbit educatiu.

Per això hem elaborat una breu consulta, amb la finalitat de recollir les diverses percepcions i debats oberts al voltant de la situació i el rol de l’educació en aquesta crisi, que ens permeti repensar la funció que té o que hauria de tenir l’educació per donar resposta a les necessitats del moment. Volem esbrinar com podem acompanyar la situació actual des de diferents realitats per tal que l’educació sigui el més humanitzadora i transformadora possible.

Des d’Edualter treballem per una educació transformadora. Des de que es va iniciar el confinament, també hem hagut d’aturar parcialment, o fer canvis en la nostra activitat. Perquè no dir-ho?, ens està resultant complex trobar posicionaments que no incomodin dins d’aquest confinament que s’allarga.

Fa gairebé un mes vam engegar la campanya #AturemPerTransformar, compartint diversitat de recursos per acompanyar el moment que estem vivint. Al nostre entendre aquesta «crisi» posa sobre la taula la saturació del sistema hegemònic i ens planteja la necessitat urgent de construir transicions i sobiranies. És des d’aquest lloc des d’on també entenem l’Educació per a la Justícia Global.

Creiem que és necessari un punt de reflexió per a valorar l\’estat de l\’educació, no sols dels instruments, dispositius, metodologies o consensos socials per a assegurar el dret equitatiu a l\’educació, sinó també de la necessitat de començar a prioritzar algunes finalitats essencials i ètiques de l\’escola: com a espai d’inspiració i llavor de transformació social cap a la Justícia Global.

Davant les evidents urgències i crisis que ens afligeixen, trobem que les veus que han estat invisibilitzades o no reconegudes han de participar en aquest debat. Els col·lectius i moviments socials que proposen un canvi de model poden aportar elements per a una necessària visió crítica en relació als aprenentatges que l\’alumnat requerirà per al futur.

Reprendre el curs, re-il·lusionar a infants i joves per mantenir viva la motivació escolar des de JA, ens sembla necessari, sempre que reflexionem des d’ara sobre l’educació per a futurs alternatius.

Us convidem a construir juntes aquesta reflexió. A través d\’aquesta primera consulta esperem poder obrir un procés en el qual construïm des de la proximitat i el compromís diferents camins d\’il·lusió i d’esperança per a la infància i la joventut[:]

2 comentaris a “[:ct]Davant de crisis globals, transformar l\’Educació[:es]Ante crisis globales, transformar la Educación[:]”

  1. Pingback: Resultados de la consulta "Ante crisis globales, transfromar la Educación" - RedEFES

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt