[:ct]Taller d\’experiències, materials i recursos educatius. Jornades Economies Feministes[:]

[:ct]

En aquesta taula vam comptar amb la participació d\’Irene Cardona de l’Etnogràfica, Mara Nieto de Fuhem, Núria Gómez i en Quim Lucha de la Fundació Akwaba, i amb l’Eduard Navarro com a facilitador. Totes elles ens van explicar alguns dels projectes als quals les seves entitats destinen treballs i esforços. Recomanem que doneu un cop d’ull a les experiències: diverses entre elles, enriquidores i complementàries.

L’etnogràfica va presentar el projecte “Créixer lliures. Educació feminista per una infància sense sexisme”, a partir del qual es reflexiona per aconseguir una educació feminista des de la criança. El projecte neix des d’una mirada interseccional, i pretén dotar de referents, eines i espais reflexius a famílies i cuidadores, per tal de subvertir les violències patriarcals amb que constantment totes convivim.  Tal com afirma la Irene, “les nostres criatures tenen dret a créixer sense sexisme, a no haver d’encaixar en un binarisme que provoca violències sobre els seus imaginaris, les seves possibilitats, les expectatives, els seus rols, la seva imatge…”.

La Mara, des de Fuhem, planteja la reflexió de com incloure continguts ecosocials dins del currículum educatiu actual, de forma transversal, estructurada i sistemàtica. En aquest sentit, es fa necessari visibilitzar els impactes econòmics, socials i psicològics del capitalisme, posar en valor les tasques de cura com a sostenededores de la vida i situar la vida en el centre de la reflexió i del funcionament educatiu. Així doncs, amb aquesta perspectiva ecofeminista, Fuhem ha creat un conjunt de materials i recursos que podeu visitar a la seva web,  com són: la guia de “71 propuestas para educar con perspectiva de género” o el “Decálogo del lenguaje inclusivo”.

Per la seva banda, Akwaba ens va explicar el seu projecte “Com vivim? Convivint”  Amb el projecte es pretén donar resposta a la necessitat d’establir un clima de pau a les aules, vinculant-lo amb els Drets Humans i l’Educació Emocional. El projecte aposta per la dotació d’espais participatius per a l’alumnat, fomentant la corresponsabilització de i en comunitat, així com la incorporació de l’ètica de les cures en el pla de convivència del centre.

Us convidem a que hi feu un cop d’ull als vídeos recopilatoris de les experiències, i us deixeu inspirar tant com ho van fer amb nosaltres.

Novament, gràcies per ser-hi, allà i aquí, en format presencial i virtual. Gràcies per la vostra participació i pel vostre interès. Esperem que gaudíssiu, i que ara torneu a fer-ho recordant l’experiència!. Amb el vídeo que us deixem aquí sota:

[vimeo 401477051 w=640 h=360]

Jornades d\’Economia Feminista a l\’aula | Taller d’experiències, materials i recursos educatius from Edualter on Vimeo.

 

 

 

 

[:]

1 comentari a “[:ct]Taller d\’experiències, materials i recursos educatius. Jornades Economies Feministes[:]”

  1. Pingback: Jornades Economies Feministes a l’aula. Transformar l’escola per posar la vida al centre – Competències per transformar el món

Feu un comentari

Desplaça cap amunt