Germinant Futurs – Justícia Climàtica i Social a les aules

Estem emocionades de presentar-vos el nostre nou projecte Germinant Futurs – Justícia Climàtica i Social! L’objectiu és capacitar els estudiants perquè no només entenguin els diferents desafiaments que enfrontem com a societat, sinó també perquè s’impliquin en transformar-la.

El repte que els hi proposem en aquest ApS consisteix a dissenyar, planificar i portar a terme una acció d’incidència política i social a partir de la identificació, el mapatge i el posicionament davant d’un conflicte socioambiental als seus territoris.

En aquesta primera edició del projecte, a través del Programa de Recerca, Creació i Servei (RCS) del Departament d’Educació, estem implementant-lo en tres centres educatius, amb una gran rebuda per part de l’alumnat i dels equips docents.

Per acompanyar als estudiants a assolir el repte, hem establert col·laboracions amb diferents organitzacions i col·lectius compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i les desigualtats socials, que estan aportant el seu gra de sorra al projecte.

El passat 24 de gener, les companyes d’Entrepobles va dinamitzar una sessió sobre sobirania alimentària a l’ Ins Domenèc Perramon. Va ser una oportunitat per als estudiants de comprendre la importància de les pràctiques alimentàries sostenibles i les seves implicacions en la justícia climàtica.

El 30 de gener, vam repetir la mateixa sessió a l’Ins Vallbona, continuant el diàleg sobre la sobirania alimentària i explorant les seves connexions amb diferents lluites, com ara la revolta pagesa de les últimes setmanes.

L’1 de febrer, vam visitar l’Ins Pla Marcell amb les companyes d‘End Fossil BCN, que van compartir amb els estudiants la seva trajectòria militant i diferents estratègies per planificar i portar a terme accions d’activisme polític i social.

Aquests dies estem visitant novament els tres centres per conèixer les accions que l’alumnat esta preparant després d’haver-se posicionat davant conflictes socioambientals als seus respectius territoris. Estigueu atentes, compartirem més detalls ben aviat!

Volem expressar el nostre agraïment al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Generalitat de Catalunya per fer possible aquest projecte i per demostrar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i la promoció de la justícia social.

Amb el suport de:

Feu un comentari

Desplaça cap amunt