[:ct]Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes a l’àmbit escolar (2)[:es]Reflexiones sobre la incorporación de las economías transformadoras y feministas al ámbito escolar (2)[:]

[:ct]Entrevista amb Gema Celorio, del Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional HEGOA – UPB/EHU

Ens parla de la importància de l\’educació com a estratègia fonamental per al necessari canvi cultural, i de treballar en xarxa, a nivell internacional, per aprendre de les altres visions del món, i d\’altres plantejaments educatius.

Destaca el potencial de treballar aspectes com la sobirania alimentària, que partint d\’un plantejament teòric i d\’una consciència crítica ens permet involucrar-nos per prendre decisions que qüestionen el model econòmic hegemònic.

Posa en valor la tasca d\’educació crítica i transformadora que duen a terme moltes docents, però també ressalta que de forma general hi ha por en reconèixer i incorporar la dimensió política de l\’educació.

Podeu veure l\’entrevista completa aquí:

[vimeo 443187543 w=640 h=360]

Entrevista Gemma Celorio | L'Economia Feminista a l'aula from Edualter on Vimeo.

[:es]Entrevista con Gema Celorio, del Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional HEGOA – UPB / EHU

Nos habla de la importancia de la educación como estrategia fundamental para el necesario cambio cultural, y de tejer redes a nivel internacional, para aprender de las otras visiones del mundo y de otros planteamientos educativos.

Destaca el potencial de trabajar temas como la soberanía alimentaria en la escuela, ya que permite a partir de un planteamiento teórico y de una conciencia crítica, involucrarnos para tomar decisiones que cuestionan el modelo económico hegemónico.

Pone en valor la tarea de educación crítica y transformadora que llevan a cabo muchas docentes, pero también resalta que de forma general hay miedo en reconocer e incorporar la dimensión política de la educación.

Podéis ver la entrevista completa aquí:

[vimeo 443187543 w=640 h=360]

Entrevista Gemma Celorio | L'Economia Feminista a l'aula from Edualter on Vimeo.

[:]

Feu un comentari

Desplaça cap amunt