[:ct]Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes a l’àmbit escolar (1)[:es]Reflexiones sobre la incorporación de las economías transformadoras y feministas al ámbito escolar (1)[:]

[:ct]Entrevista amb Adriana Guzmán. Aimara, lesbiana, forma part del feminisme comunitari antipatriarcal de Bolívia

Ens parla de la importància d’incorporar el feminisme a l’escola, ja que sovint el moviment se centra més en la incidència política i deixa en segon terme l’educació de les més petites. Per canviar les mentalitats, cal començar transformant l’escola, com a institució funcional al sistema capitalista patriarcal.

Destaca la importància que l’educació parteixi d’una realitat concreta, dels cossos de les persones, del seu gènere, cultura, llengua… De la mateixa manera que massa sovint les metodologies educatives deixen de banda els cossos i es centren en els conceptes, coneixements, continguts, també el feminisme i l’ecofeminisme es plantegen des de l’abstracció. Cal estar atentes per disputar el territori a l’acadèmia, que despolititza i pren la veu als col·lectius protagonistes.

També insisteix en la necessitat de situar-se a l\’hora d\’educar: no podem parlar d’economia, de medi ambient, de feminisme, sense reconèixer i denunciar el nivell de violència cap a les dones en un sistema genocida, feminicida, biocida.

Podeu veure l’entrevista completa aquí:

[vimeo 436696133 w=640 h=360]

Entrevista Adriana Guzmán | L'Economia Feminista a l'aula from Edualter on Vimeo.

[:es]Entrevista con Adriana Guzmán. Aimara, lesbiana, forma parte del feminismo comunitario antipatriarcal de Bolivia

Nos habla de la importancia de incorporar el feminismo en la escuela, ya que a menudo el movimiento se centra más en la incidencia política y deja en segundo término la educación de las más pequeñas. Para cambiar las mentalidades, hay que empezar transformando la escuela, como institución funcional al sistema capitalista patriarcal.

Destaca la importancia que la educación parta de una realidad concreta, de los cuerpos de las personas, su género, cultura, lengua … Del mismo modo que con demasiada frecuencia las metodologías educativas dejan de lado los cuerpos y se centran en los conceptos, conocimientos, contenidos, también el feminismo y el ecofeminismo se plantean desde la abstracción. Hay que estar atentos para disputar el territorio a la academia, que despolitiza y toma la voz a los colectivos protagonistas.

También insiste en la necesidad de situarse a la hora de educar: no podemos hablar de economía, de medio ambiente, de feminismo, sin reconocer y denunciar el nivel de violencia hacia las mujeres en un sistema genocida, feminicida, biocida.

Puede ver la entrevista completa aquí:

[vimeo 436696133 w=640 h=360]

Entrevista Adriana Guzmán | L'Economia Feminista a l'aula from Edualter on Vimeo.

[:]

1 comentari a “[:ct]Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes a l’àmbit escolar (1)[:es]Reflexiones sobre la incorporación de las economías transformadoras y feministas al ámbito escolar (1)[:]”

  1. Pingback: La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu – Competències per transformar el món

Feu un comentari

Desplaça cap amunt