[:ct]La sostenibilitat econòmica i social, l\’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu[:es]La sostenibilidad económica y social, la economía feminista y de los cuidados en el currículum educativo[:]

[:ct]Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes en l\’àmbit escolar

Hem dut a terme un procés de consulta a diverses persones d\’entitats i institucions vinculades a l\’àmbit de l\’economia social i solidaria i de l\’economia feminista.

L\’objectiu era apropar-nos a experiències d\’economia feminista i d\’altres experiències transformadores que s\’estan duent a terme tant a Catalunya com en altres territoris de l\’estat, i en altres països, per conèixer els aprenentatges i reflexions que estan generant aquestes pràctiques, i com es poden incorporar a les accions educatives per tal de crear consciència crítica entre infants i joves respecte a les causes i les conseqüències del sistema econòmic actual que genera desigualtats i violències, degrada el medi ambient i prioritza el benefici econòmic d\’alguns per sobre de la vida.

Hem entrevistat persones representants d\’entitats com FETS, Finançament Ètic i Solidari, Associació Catalana per al Foment de l\’Economia del Bé Comú, plataforma Vers les Escoles Feministes, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Aresta Cooperativa, Esguard, Coopeartiva d\’Educació en el Lleure, Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional Hegoa / UPV, y Feminismo Comunitario Antipatriarcal de Bolívia.

Aquí us deixem un vídeo amb el resum de les seves aportacions.

[vimeo 444297864 w=640 h=360]

La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu from Edualter on Vimeo.

En les entrades següents podreu anar veient les entrevistes completes:

Entrevista amb Adriana Guzmán. Aimara, lesbiana, forma part del feminisme comunitari antipatriarcal de Bolívia

Entrevista amb Gema Celorio, del Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional HEGOA – UPB/EHU

Entrevista amb Nina Gonzàlez Fzdez-Argüelles. Coordinadora de FETS, Finançament Ètic i Solidari / Membre de LaCoordi, Comerç Just i Finances Ètiques / Mare, economista i activista per la justícia econòmica global

Entrevista amb Cecília Bayo. Participa en l’espai comunitari, autoorganitzat i horitzontal Escoles Feministes, transformació educativa per una escola pública emancipadora

Entrevista amb Montse Junyent. Mare, escriptora, economista i emprenedora / Fundadora del projecte EducarxTransformar / Presidenta de l’Associació Catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú ACFEBC

Entrevista amb Pati Homs, de L’Aresta Cooperativa

Entrevista amb Berta Serra Vaquès. Doble Via Cooperativa. Serveis socioeducatius / Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental

Entrevista amb Clara Carbó i Rubén Sosa de L’Esguard, Cooperativa d’Educació en el Lleure[:es]Reflexiones sobre la incorporación de las economías transformadoras y feministas en el ámbito escolar

Hemos llevado a cabo un proceso de consulta a varias personas de entidades e instituciones vinculadas al ámbito de la economía social y solidaria y de la economía feminista.

El objetivo era acercarnos a experiencias de economía feminista y otras experiencias transformadoras que se están llevando a cabo tanto en Cataluña como en otros territorios del estado, y en otros países, para conocer los aprendizajes y reflexiones que están generando estas prácticas, y cómo se pueden incorporar a las acciones educativas a fin de crear conciencia crítica respecto a las causas y consecuencias del sistema económico actual que genera desigualdades y violencias, degrada el medio ambiente y prioriza el beneficio económico de algunos por encima de la vida.

Hemos entrevistado a personas representantes de entidades como FETS, Finançament Ètic i Solidari, Associació Catalana per al Foment de l\’Economia del Bé Comú, plataforma Vers les Escoles Feministes, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Aresta Cooperativa, Esguard, Coopeartiva d\’Educació en el Lleure, Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional Hegoa / UPV, y Feminismo Comunitario Antipatriarcal de Bolívia.

Aquí os dejamos un vídeo con el resumen de sus aportaciones. En las siguientes entradas podreis ir viendo las entrevistas completas.

[vimeo 444297864 w=640 h=360]

La sostenibilitat econòmica i social, l\’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu from Edualter on Vimeo.[:]

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt