[:ct]Entrevista amb Nina Gonzàlez Fzdez-Argüelles
Coordinadora de FETS, Finançament Ètic i Solidari
Membre de LaCoordi, Comerç Just i Finances Ètiques
Mare, economista i activista per la justícia econòmica global
Ens parla de la seva experiència i trajectòria vinculada amb les economies feministes i l\’economia del bé comú. Des dels estudis d\’economia, on ja trobava a faltar perspectives diferents, que es planteja la necessitat de buscar noves mirades, i incorporar-les als processos educatius, a partir de recursos diversos que impliquin les persones en accions transformadores i generant xarxes d\’intercanvi d\’experiències.
Explica com moltes vegades les resistències a incorporar canvis en l\’educació financera venen, no tant del professorat a incorporar noves visions i metodologies, sinó més per part d\’altres organitzacions socials que posen en el mateix sac el fet que entri a l\’aula el BBVA o entitats com FETS…
També comenta la importància d\’incorporar altres nocions de pobresa, de riquesa, de benestar… incorporant una mirada decolonial, que permeti visibilitzar i posar en valor concepcions de l\’economia diverses.
Podeu veure l\’entrevista completa aquí:
[vimeo 436698216 w=640 h=360]
Entrevista Nina Gonzalez | L\’Economia Feminista a l\’aula from Edualter on Vimeo.
Entrevista amb Nina Gonzàlez Fzdez-Argüelles
[:es]Entrevista con Nina González Fzdez-Argüelles
Coordinadora de FETS, Financiación Ética y Solidaria
Miembro de LaCoordi, Comercio Justo y Finanzas Éticas
Madre, economista y activista por la justicia económica global
Nos habla de su experiencia y trayectoria vinculada con las economías feministas y la economía del bien común. Desde los estudios de economía, donde ya echaba de menos perspectivas diferentes, que se plantea la necesidad de buscar nuevas miradas, e incorporarlas a los procesos educativos, a partir de recursos diversos que impliquen a las personas en acciones transformadoras y generando redes de intercambio de experiencias.
Explica cómo muchas veces las resistencias a incorporar cambios en la educación financiera vienen, no tanto del profesorado a incorporar nuevas visiones y metodologías, sino más por parte de otras organizaciones sociales que ponen en el mismo saco el hecho de que entre en el aula el BBVA o entidades de Economia Social i Solidaria.
También comenta la importancia de incorporar otras nociones de pobreza, de riqueza, de bienestar … incorporando una mirada decolonial, que permita visibilizar y poner en valor concepciones de la economía diversas.
Puede ver la entrevista completa aquí:
[vimeo 436698216 w=640 h=360]
Entrevista Nina Gonzalez | L\’Economia Feminista a l\’aula from Edualter on Vimeo.[:]